Skip to main content
Digdir logoAltinn

Produksjon av baker og konditorvarer

Tjeneste for å registrere produksjon av baker- og konditorvarer. Dette omfatter bakerier og konditorier som produserer for salg.

I skjemaet skal du oppgi omfanget av driften. Det er tre valg: Produksjon av ferske bakervarer (ferskt og fryst bakverk, brød, boller, kaker m.v.), produksjon av tørre bakervarer (kavring, kjeks m.v.) og produksjon av konditorvarer (fløtekaker, marsipankaker m.v.).

When should I use this form?

Tjenesten brukes når personer eller bedrifter starter med eller utvider omfanget av produksjon av baker- og konditorvarer, samt når man legger ned produksjonen.  

Who should use this form?

Personer eller bedrifter som er omfattet av registreringsplikten for produksjon av baker- og konditorvarer.

For å fylle ut og sende inn dette skjemaet trenger personen Altinn-rolle som daglig leder for foretak/underenhet eller ha fått delegert Altinn-rollen «Primærnæring og næringsmidler». Fra sommeren 2026 vil denne rollen bli erstattet av en tilgangspakke.

Privatpersoner har automatisk rett til å representere seg selv på Altinn.
Du kan sjekke hvilke roller du har for en aktør på siden Profil.

Why should I use this form?

Det er et krav i regelverket at du skal være registrert hos Mattilsynet om du produserer baker- og/eller konditorvarer. Mattilsynet skal også ha beskjed om vesentlige endringer i aktiviteter/omfang, samt når virksomheten legges ned.

Opplysningene blir brukt til å tilpasse veiledning, planlegge risikobasert tilsyn og forbedre rapportering.

Faglig brukerstøtte:

Krav og veiledning for deg som driver med produksjon, distribusjon og servering av mat og drikke finner du her: https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke  

Trenger du hjelp?

Mattilsynet svarer på spørsmål knyttet til utfylling av skjemaet.

Ring oss på 22 40 00 00  Åpningstider: 09.00 til 11.00 og 12.00 til 15.00 (hverdager).

Send e-post til postmottak@mattilsynet.no