For å kunne registrere datasystem må du ha rollen Tilgangsstyring.

1. Logg inn i Altinn og velg virksomheten som aktør
    1. Gå til "Profil"
    2. Velg "Avanserte innstillinger"
  2. 3. Finn "Registrer datasystem"
  3. 4. Fyll ut felt "Beskrivelse" (du velger selv, bruk gjerne navnet på systemet)
  4. 5. Velg datasystem i listen "Type datasystem"
  5. 6. Skriv et passord i feltet "Passord" som inneholder minst 7 bokstaver (a-z) og tall (0-9), ikke bruk tegn
  6. 7. Gjenta passordet i feltet "Bekreft passord"
  7. 8. Trykk på "Legg til"

Når du har fylt ut påkrevde felt vil det dukke opp et ID-nummer i listen under. ID-nummeret og passordet du har laget skal legges inn i datasystemet du bruker. Dersom det er andre i virksomheten som skal bruke det samme systemet må også de få ID-nummeret og passordet.  Er du usikker på hvor dette gjøres må du kontakte datasystemleverandøren.

Registrerte regnskapsførere i Brønnøysundregistrene har automatisk tilgang på alle sine klienter. De oppretter ett ID-nummer på regnskapsførerfirmaet sitt organisasjonsnummer. Da kan de foreta innsendinger på alle sine klienter via datasystemet.

Åpne kontaktskjema